rondom het boerenerf

muizen

 

 

Afgelopen jaren hebben we last gehad van muizen in het weiland met als gevolg    gaten, gangen en kale plekken. We hebben daarom twee valkenkasten geplaatst om deze plaag op natuurlijke manier te lijf te gaan. Met succes, meteen dit jaar hadden we een broedpaartje en jongen. We zien nu dagelijks wel een  torenvalkje zitten.

20200806_091454 contrast valkkast

dassen

 

 

 

Aangrenzend aan ons weiland is een grote dassenburcht te vinden. In het echt hebben we ze nog nooit gezien maar we zien wel de sporen in het weiland. Daar graven ze gaten en wroeten ze zode los om insecten te zoeken.

20200801_131526 dassenschade x

bloemrijke akkerrand

bloemrijke akkerrand

Wij hebben aan de Paradijsweg een bloemrijke strook van 0,25 ha. Deze is nu natuurlijk uitgebloeid, de bloemen hebben zaad gevormd dat zich nu weer verspreidt.

Het doel is om stuifmeel en nectar te bieden op de momenten dat de natuur dit zelf minder geeft. Naast insecten is het ook aantrekkelijk voor  vogels en wild zoals reeën en hazen. De bloemenrand is via Anb Drenthe gerealiseerd.

Agrarische Natuurbeheer Drenthe

sleufsilo

20201004_173657[1] sleufsilo gelijk aan mais foto

Er is een nieuwe sleufsilo geplaatst. We hebben daarbij een buizensysteem aangelegd zodat de perssappen uit de mais worden opgevangen in een put en het hemelwater naar de sloot gaat. Op deze manier komen de geconcentreerde perssappen niet in het oppervlakte water terecht.

weidekost

Nieuwsbrief

>

Contact

Adres:

Asserweg 11 Hooghalen

Telefoon

06-23393774

Email:

info@weidekost.nl